Sponsoren

HISTORIE: VAN SHOWBAND TOT LYRAKORPS

Sinds de oprichting op 7 Februari 1974, na het deponeren van de statuten bij de notaris, heeft de vereniging een aardig verleden opgebouwd. De oorspronkelijke oprichters van de Ferry Stars waren Dhr. Vonk en Dhr. Van Kampen. Bij de oprichting waren ongeveer 25 enthousiaste Culemborgse leden en een groot aantal van over de rivier. Vonk's broer was actief bij de Houtens gymnastiekvereniging Atilla, waar ook majorettes, minirettes en fakkeldragers lid van waren. De veerpont was hier de belangrijkste schakel in de groei van de vereniging. Beide verenigingen fuseren en repeteerde destijds in Houten.De pont (ferry) samen met het merk van de trommels (Star) waren uiteindelijk goed voor de naam van de vereniging. Muzikaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel. De Ferry Stars is een vereniging die bruist van activiteiten en treedt door heel Nederland op. De vereniging heeft hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt maar voorop stond en staat altijd het plezier hebben in het maken van muziek. Door de jaren heen zijn diverse prijzen behaald. Zo is er veel bewondering geoogst tijdens de nodige straat-optredens, iets wat nog steeds van toepassing is met de huidige bezetting. Op het moment gaat het de vereniging voor de wind.


Door de jaren heen zijn er diverse oefenruimtes geweest waaronder de voetbalvereniging Fortitudo, bij MCN op het industrieterrein, ja zelfs onder een afdak in afwachting van beter. Alles wat een vereniging aan ellende kan meemaken heeft de Ferry Stars in de afgelopen jaren op een of andere manier voor zijn kiezen gehad.
 
Zo had de vereniging haar verblijf in De Nijenburgh. Hier gebeurde, in 1976, een van de grootste tegenslagen die een vereniging kan overkomen. Door een brand die daar ontstond ging de volledige inventaris, bestaande uit instrumenten en uniformen, in vlammen op en volledig verloren. Toch heeft een aantal leden het steeds weer voor elkaar gekregen de moed erin te houden en lukte het, het hoofd van de vereniging boven water te houden. De Ferry Stars hebben behalve een slagwerkkorps ook een prachtig majorette peloton. De vereniging telt daarmee op dit moment zo'n 30 leden.


  
De muzikale leiding is sinds oktober 2013 in handen van instructeur Mark Peters. Voorgangers waren o.a. Johan Vonk, Rinie van Zijtveld en Hans Piek.
 
Met het huidige programma en daarbij de majorette die een enthousiaste en plezierige aanvulling zijn voor het korps trekt het korps, in positieve zin, de aandacht van de toeschouwers. Het repertoire is afwisselend; het is modern, nostalgisch, vrolijk in het gehoor liggend en nog belangrijker; het is herkenbaar! De "Ferry Stars" is het korps dat zowel op straat alsmede op podia een optreden kan verzorgen. Door de diversiteit in het repertoire kan de vereniging voor iedere gelegenheid het programma aanpassen.