Leden

Jeroen Piek

Snare
Lid sinds 16 april 2014. Daarvoor jaren voor de Ferry Stars gespeeld en daar ben ik oprecht trots op. Een leuke kanttekening is dat ik geboren ben op 10-02-1974, 3 dagen na de oprichting van de Ferry Stars.
Ik ben lid geworden omdat:  Hier zit wel een verhaal aan vast...
  
Ben begonnen als 6 jarig jochie bij de Culemborgse harmonie 'Concordia'. Vervolgens hebben we zelf Slagwerkgroep Hans Piek opgericht en zonder subsidie grootgebracht.  Mijn vader overleed in 2005. Ik deed mijn stokken, na 25 jaar drumband, in zijn kist, omdat ik onder niemand anders zijn leiding muziek wilde maken.... 
  
Totdat, mijn vader zijn steun en toeverlaat, Mark Peters, instructeur werd bij de Ferry Stars. 
Ik ben een keer gaan kijken, het begon meteen te kriebelen en de ontvangst was zo warm van iedereen. 
   
Mijn vrouw, Inge, stimuleerde mij ook om het weer op te pakken en was al plannen aan het smeden met Mark om mij weer lid te maken. Ze zag de glinstering in mijn ogen toen ik het over de Ferry Stars had. Er was maar 1 mogelijkheid; Terugkeren bij de Ferry Stars! Om mee verder te gaan waar ik in 2005 was gestopt. Muziek zit in mijn genen. Mijn vader had ook niet anders gewild! 
Mijn andere hobbys of passies zijn: Ik heb er zoveel......
 
Koken: Heb 3 jaar een Indonesische kookcursus gevolgd, experimenteren met kruiden, taart en koekjes maken, noem maar op. Dit is voor mij pure ontspanning. Gelukkig hoor ik mijn vrouw en kinderen er nooit over klagen.
 
Voetbal: Diehard Feyenoord-fan en jarenlang (gediplomeerd) trainer geweest bij Focus'07 (kampioen 2011, bekerwinnaar 2012).
 
Gamen: XBOX360, 3DS, PSP. Maar ook de oude spelcomputers waarmee ik ben opgegroeid en nog steeds op speel.  Commodore 64, Nintendo 64, Game&Watch etc. Ben een verzamelaar en een hardcore gamer.
 
Mijn werk is ook mijn passie: Ik werk bij Equens SE, betalingsverkeer verwerker, een heel leuk bedrijf met nieuwe producten. Zoals betalen met je vingerafdruk/vingerader. Maar vooral de afdeling waar ik zit, het is hectisch, maar zulke leuke collega's.  We lachen heel veel.
Mijn favoriete Ferry Stars nummer is: Zijn er eigenlijk twee: Sunny Day en Adelita.
 
Toen ik bij Concordia speelde, kreeg ik als jochie altijd kippenvel als ik deze nummers bij de 'concurrent' hoorde. Ik wilde ook toen bij de Ferry Stars, maar mijn vader vond het nog geen tijd om daarnaar over te gaan.
Mijn mooiste optreden met de Ferry Stars tot nu toe: Dan denk ik aan de jaren '80 terug, toen ik tegen de Ferry Stars opkeek. Die optredens waren het mooist vond ik.  Toen ik er zelf bij was, kreeg ik dat niet zo mee, je bent dan druk bezig met muziek maken.  Maar de optredens in Lienden waren altijd fantastisch!
Je kunt me wakker maken voor: Ik ben een liefhebber van Chinees, Surinaams en Grieks eten, daar kun je me voor wakker maken.  Maar ik luister ook heel graag naar Armin van Buuren.